Діджиталізація крок за кроком заполоняє життя українців – кожного дня на просторах інтернету з'являються новини про запуск нових електронних послуг, реєстрів тощо.

Активно проводиться зараз зокрема і автоматизація діяльності державних установ та органів влади для підвищення ефективності, якості та прозорості роботи.

Саме для реалізації цієї мети було розроблено програмний комплекс “LoGo – Local Governance” – комплекс сучасних рішень для обліку, контролю та аналізу даних органів місцевого самоврядування.

Про LoGo

Програмний комплекс LoGo, як і система електронного документообігу (СЕД) Megapolis.DocNet, побудований на інноваційній платформі UnityBase. Це сприяє високому рівню захисту системи, можливості її інтеграції як зі сторонніми рішеннями та інформаційними системами, так і з СЕД Megapolis.DocNet. Розроблення на базі платформи забезпечує простоту розгортання на робочих місцях користувачів та подальшого супроводу, а інтуїтивно зрозумілий інтерфейс не викликає труднощів в роботі із системою.

На сьогодні програмний комплекс LoGo складається з трьох програм – Погосподарський облік, Місцеві податки з нерухомості та Реєстр територіальної громади.

Програма «Погосподарського облік» створена для забезпечення швидкого внесення відомостей про житловий фонд громади, обліку наявних земельних ділянок, сільськогосподарської техніки та всієї інформації, необхідної для формування книги погосподарського обліку. Ця програма забезпечує оцифрування даних з паперових носіїв і позбавляє від ведення громіздкої паперової книги погосподарського обліку.

Головним призначенням програми «Місцеві податки з нерухомості» є формування аналітичної бази платників податків та об’єктів оподаткування в межах громади. За допомогою програми можна контролювати надходження від податків та орендної плати за користування земельними ділянками та нерухомістю.

Ще одна програма комплексу, «Реєстр територіальної громади», розроблена для реєстрації та зняття з реєстрації громадян, обліку місця проживання і перебування фізичних осіб, формування статистичних звітів для Єдиного державного демографічного реєстру, Державного реєстру виборців тощо.

Результати впровадження LoGo

Опираючись на досвід користувачів програмного комплексу LoGo, можна з впевненістю сказати про ефективність впровадження програм. Представники місцевих рад виділяють такі позитивні зміни з LoGo:

  • збільшення кількості платників податків як мінімум в 3 рази;
  • скорочення часу видачі довідок в 5 разів;
  • зменшення обсягів ручної обробки даних в 10 разів.

Програмний комплекс LoGo допомагає органам місцевого самоврядування ефективніше та якісніше організувати свою роботу. Комп’ютерні програми направлені на вирішення існуючих проблем – місцеві ради мають малорозвинену інформаційну базу, більшість інформації зберігається на паперових носіях, що ускладнює обмін даними між інстанціями, робить тривалим процес надання адміністративних послуг.

LoGo забезпечує оцифрування паперових даних та ведення електронного обліку даних, що сприяє спрощенню багатьох процесів. Крім того, використання програм значно підвищують можливості аналізу даних для  прийняття ефективних управлінських рішень.

Програмний комплекс LoGo розроблено українською компанією IQusion IT.

Детальніше про LoGo

Слідкуйте
за нашими новинами
та заходами
Підписатися