Ідея Банк все більше переходить в діджитал – у 2020 році вони запустили цифровий банк О. Банк, поступово команда переводить послуги та оформлення продуктів в онлайн, планує зробити спрощену ідентифікацію через BankID та Дія.

Щоб реалізувати ці та багато інших проєктів, треба було вдосконалити внутрішні бізнес-процеси – автоматизувати та оптимізувати їх.

Для цього компанія вирішила впровадити систему електронного документообігу. Основна мета – автоматизувати і підвищити продуктивність робіт з діловодства у всіх структурних підрозділах та відділеннях банку.

Як впроваджували систему та яких результатів досягли

В банку вибрали продукт одного із провідних українських розробників – Scriptum. Команди банку та розробника проаналізували бізнес-процеси діловодства, розробили цільову модель процесів та представили стратегію цифровізації роботи з документами.

За 9 місяців у банку повністю автоматизували ключові бізнес-процеси обміну документами для працівників банку та відділень – роботу із вхідною, вихідною та внутрішньою кореспонденцією.

Яких результатів досягли: 

  • Спростили та оптимізували бізнес-процеси банку.
  • Компанія почала використовувати у 6 разів менше паперу.
  • Час на обробку документів зменшився, а ефективність роботи підвищилася.
  • Команда почала використовувати кваліфікований електронний підпис, тож усі електронні документи стали юридично значущими.
  • Підвищили якість та рівень взаємодії, посилили канали комунікації підрозділів та відділень банку.

Хто розробляв систему

Розробник програмного рішення – українська продуктова ІТ-компанія Intecracy Base. Серед її продуктів – ЕСМ-рішення (електронний документообіг та електронні сховища даних), HRM (управління персоналом та ефективністю) і ВРМ (автоматизація процесів, інтеграційні рішення).

Ідея Банк впровадив Scriptum – low-code BPM-систему, з допомогою якої можна автоматизувати бізнес-процеси будь-якої складності та підвищити їхню ефективність.

Scriptum розроблений на платформі з відкритим вихідним кодом UnityBase. На ній реалізували понад 500 рішень у державному секторі й різних галузях великого бізнесу.

Плани банку

Перехід на електронний документообіг та автоматизація – перший крок у стратегії переходу банку на paperless.

Вже зараз команда розробників працює над другим етапом:

  • автоматизацією взаємодії банку з підрядниками;
  • автоматизацією операційних бізнес-процесів взаємодії банку із клієнтами.

Все це, як і документообіг, реалізовують на базі платформи Scriptum.

Вже у 2023 році банк планує повністю перевести всі бізнес-процеси в безпаперову форму.

Замовляйте індивідуальну презентацію та отримайте більше інформації про функціонал системи та її можливості для вашої компанії на сайті: Scriptum

Слідкуйте
за нашими новинами
та заходами
Підписатися